Jump to content

Kutyapuszi

2014. 09. 02. 09:00

Nem orvosi szempontból közelítjük meg ezt a témát, ki mennyire ellenzi vagy szereti, ha egy kutya puszival illeti az ember arcát, hanem inkább mint jól elkapott pillanatot idézünk fel.

A 67. cannes-i filmfesztivált 2014. május 14-25 között rendezték meg, ahol Mundruczó Kornélra külön figyelem szegeződött.

A magyar rendező legújabb filmjében egy kutya is szerepel, akit magával vitt a fesztiválra is. A film kutyafőszereplője Hagen nevezetű kutya, aki a színpadon trénere jelenlétében csokornyakkendőben állt a közönség elé a többi szereplővel és persze Mundruczó Kornél rendezővel együtt.

A kutyus és természetesen a többi szereplő is nagy sikert aratott, a közönség tapssal díjazta. Az a jelenet még jobban tetszett a filmfesztivál résztvevőinek, amikor Hagen kutyapuszit adott a film rendezőjének.
A film címe Fehér isten, ami egy különös kapcsolatot mesél el egy kislányról és egy kutyáról. A forgatás során 200 kutyus vett részt a munkában, a kiképzésüket pedig hónapokkal korábban megkezdte egy neves kutyatréner, Teresa Miller.

A film a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard kategória fődíjasa lett.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: kulturpart.hu)