Jump to content

Óriásvidrák Budapesten

2014. 09. 15. 09:05

Óriásvidrák érkeztek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, méghozzá három példány. A Pálmaház mögötti új bemutatóhelyen nézhetik meg őket az odalátogatók.

Cora, Cumana és Alondra a héten kerültek bemutatásra az állatkert látogatóinak számára.

Bár mér évek óta tervezték az állatkert munkatársai, hogy hozzájussanak és bemutathassák a közönségnek ezt az érdekes és ritka állatot, csak mostanra jutottak odáig, hogy meg is valósíthassák, tudatta az állatkert igazgatója, Persányi Miklós. Feltétel az óriásvidrák állatkerti élőhelyének kialakítása volt. Egy belső bemutatóhelyet szinte teljesen átalakítottak, a medencék pedig teljesen újak.

Az óriásvidrák Brazíliában őshonos állatok, amelyek akár két méteres nagyságúra és 30 kilósra is megnőhetnek. Vagyis a hazai vidrafaj többszöröse.

A három óriásvidra Duisburgból került Magyarországra. A Fővárosi Állat- és Növénykert csatlakozott a faj tenyészprogramjához. Mindhárom állat nőstény, de hamarosan hím is érkezik, hogy a program célja megvalósulhasson.

Az állatkert vezetője elárulta, hogy az óriásvidrák megérkezése egyben az év nagy szenzációja is. Másik nagy attrakció, hogy a bonyolult tartási feltételek biztosításával koalákat telepítsenek be a budapesti állatkertbe.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: budapest.hu)