Jump to content

Küzdelem egy orangután bébiért

2014. 09. 19. 16:00

Egy állatkert világában mindig nagy eseménynek számít, ha új jövevény születik. Örömmel vették az új orangután bébi érkezését is.

Ám az öröm, nem teljesen eufórikus, ugyanis a bébi életéért még küzdenek. Jambi, az anya valami miatt a kicsi születése után egy héttel elpusztult, így a kölyköt mesterségesen kénytelenek nevelni.

Ez azt jelenti, hogy inkubátorba helyezték szeptember 10-e óta. A gondozók és az állatorvosok azért küzdenek, hogy az apróság súlygyarapodása beinduljon, állatát sikerüljön stabilizálni.

Jambi 2007-ben érkezett az angliai Chester állatkertből Budapestre. Két bébit hozott a világra, az egyik Moira, akit nagyon kedvelnek a látogatók, a másik pedig a most született apróság. A pici kölykön kívül még négy állat van a csapatban: Chuij, Moira, Jula és Lia.

Több mint száz éve látható orangután a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Nem volt mindig ez így, kisebb megszakítások voltak, negyven éve azonban megszakítások nélkül élnek itt ezek az emberszabású majmok. A budapesti állatkertben született orangutánok közül több más európai országban él.

(Forrás: otthonikedvenc.hu/estihirlap.hu; Fotó: 444.hu)