Jump to content

Október 4. – Az Állatok Világnapja

2014. 10. 04. 09:00

Október 4-e az Állatok Világnapja. Ez a nap felhívja a figyelmet a hazai és a vadon élő állatokra, azok védelmére, az együttélés szabályaira.

1931 óta minden év október 4-én ünnepli Szent Ferenc napján. Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentje, aki október 4-én halt meg. Már a XIII. században azt hirdette, hogy szeretni kell mindent, ami az embert körülveszi.

Az Állatok Világnapja már nem csak a vadon élő állatok védelmére hívja fel a figyelmet, hanem minden más állatéra is. Ezen a napon különös tekintettel figyeljünk az állatokra, de igaz ez az év minden napjára is. Éljünk úgy, hogy kapcsolatunk az állatokkal és környezetünkkel egyensúlyban legyen.

Ezen a napon sokkal nagyobb figyelmet fordítunk az állatokra, pedig ha minden nap az állatok világnapja lenne, akkor nem pusztulna el és nem válna kóborrá annyi állat.

Ha a hétköznapokban is odafigyelünk háznál élő állatainkra és a vadon élő társaikra is, akkor minden nap öröm számukra és számunkra is. Ezen a jeles napon érdemes ellátogatni a közeli állatkertekbe, vadasparkokban, mert a különleges nap alkalmából programok várják a látogatókat.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: shutterhedge.com)