Jump to content

Iris és Thula barátsága

2014. 10. 08. 16:05

Egy autista kislány és cicája világszerte híressé vált. Nem csak a különleges ember-macska kapcsolat miatt, hanem azért is, mert a kislány gyönyörű képeket fest.

Terápiás céllal vett a kezébe Iris Grace ecsetet. Az öt éves kislány autista. Az orvosa azt ajánlotta a kislány édesanyjának, hogy kezdjen el festeni, hátha az segíti Iris beszédfejlődését. Akkor még nem gondolták, hogy olyan festményeket fog alkotni a kis Iris, aminek csodájára járnak, amit a nagy festők munkáihoz hasonlítanak.

A festés valóban sokat segít a kislány életében, de még többet jelent számára macskája, Thula. Ez a cica egy Maine Coon, amely fajtára jellemző, hogy igazi egyéniség. Hangja csicsergő, trillázó. Szeret az ember közelében lenni és megvizsgálni mindent, amibe csak az ember belekezd.

Pont így viselkedik Thula is, aki egy éves cica. Mivel annyira ragaszkodó a kis gazdájához, az autista kislány is megenyhült. Az édesanya elmondása szerint Iris a macskához beszél a legtöbbet, aki nagyon nyugodt, kedves, így nagyban csökkentette a kislány szorongását. Ragaszkodását úgy fejezi ki a cica, hogy követi kicsi gazdáját mindenhová, állandóan együtt vannak. Természetesen együtt is festenek, és a cica segít a maga módján.

Iris képeit már árulják, aukciókon is szerepelnek, amiből a befolyt összeget autistákkal foglalkozó alapítványoknak továbbítják.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: laughingsquid.com)