Jump to content

A Budakeszi Vadaspark

2014. 10. 26. 09:00

A Budakeszi Vadasparkot 1979-ben alapították. Akkor is és azóta is az a célja, hogy a hazai és európai vadon élő állatokat bemutassa. Több mint harminc fajnak százharminc egyede él itt, köztük háziállatok is.

A Budakeszi Vadasparkban a legnagyobb változást 2009-ben kezdték meg. A legfőbb cél nem más volt, mint egy családbarát vadaspark létrehozása volt. Az egyik fő vonzóerőt a vadállat simogató jelenti, hiszen a vad fajok szelíd példányaival ismerkedhetnek meg testközelből gyerekek és felnőttek egyaránt. A gyerekek nagyon élvezik az állatok etetését, de minden korosztálynak nagy élményt nyújt.

2010-ben érkezett meg a vadasparkba Vackor és Móric, a két medve, majd nem sokkal később három hím farkas is beköltözött a már meglévő nőstények mellé. A vadaspark lakója még hiúz, róka, bölény és még számos vadállat.

A vadak mellett természetesen a háziállatokról sem feledkezett meg a vadaspark, vagyis megtalálható házi nyúl, szamár, magyar tarka szarvasmarha, kecske, juh, lúd, kacsa, sertés, tyúk, pulyka és kutya is.

(Forrás: otthhonikedvenc.hu; Fotó: users.atw.hu)