Jump to content

Állati önismereti teszt – 1. rész

2015. 01. 06. 16:00

Szeretnéd magadat jobban megismerni? Egy úgynevezett szabad asszociációs elvű önismereti teszt segítségével kicsit jobban megismerheted magad. Benne vagy? Kezdjük!

Nem kell más csak egy üres lap és egy toll. A képen látható három állatból válassz ki hármat. A legkedvesebbet írd az első helyre és így tovább. Meg se állj háromig. Ha készen vagy, akkor az állatok neve mellé írd le azt is, hogy miért erre esett a választásod. Ha ezzel is kész vagy, jöhet az első állat értékelése:

"Az első állat azt mutatja, hogy szerinted milyennek lát téged a környezeted. Úgy gondolod, illetve a tudattalanod megítélése szerint olyan tulajdonságokat látnak benned az ismerőseid, barátaid, mint amilyen tulajdonságokkal az általad megnevezett állat rendelkezik.

Ha például a kutyát írtad elsőnek, akkor téged hűségesnek, odaadónak, szolgálatkésznek látnak, ha viszont a macskát írtad az első helyre, akkor lehet, hogy az az érzésed, hogy olyannak látnak, mint a macskát, hízelgőnek, alamuszinak, vagy torkosnak tartanak.

Valójában az a fontos, hogy te mit gondolsz arról az állatról, amit megneveztél.
Ha mondjuk macskát írtál, de a macskáról nem az jut eszedbe, hogy csak a saját kényelmét és érdekét keresi, hanem, hogy mennyire bújós, dorombolós és pihe puha, akkor ezeket a jellemzőket vedd figyelembe.
Ha a választott állat tulajdonságaival nem vagy kibékülve (mert például a kutyában a hűséget szolgalelkűségnek tartod, és ez taszít), akkor úgy véled, hogy a környezeted nem olyannak lát, mint amilyennek te szeretnéd."

(Forrás: otthonikedvenc.hu/azirastukreben.hu; Fotó