Jump to content

34. postagalamb olimpia

2015. 01. 21. 16:00

Mert ilyen is van, immáron a 34. Méghozzá Budapesten került megrendezésre ez a rendezvény, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyitott meg.

Már Egyiptomban, II. Ramszesz idejében is voltak arra utaló jelek, hogy a postagalambok jelen voltak az emberek életében. Hazánkba nagy valószínűséggel a török hódoltság idején jutott el a galambászat. Zrínyi Miklós meg is énekelte egyik eposzában.

Több évtized után ismét hazánk várta a világ galambászait, hiszen Budapesten rendezték meg a 34. postagalamb olimpiát. Utoljára 40 éve, 1975-ben adott otthont hazánk fővárosa ennek a rendezvénynek, úgyhogy most nagyon megtisztelő ez az alkalom. Kétévente rendezik meg az olimpiát. A megmérettetésen az olimpiai gyűrűvel ellátott madarak indulhatnak.

Huszonegy országból érkeztek a versenyzők. Voltak köztük háziasított és kiképzett szirti galambok, amelyek több kategóriában mérettettek meg: a maratoni távú repüléstől kezdve a gyors távon át egészen a rövid távú repülésig.

A postagalamb olimpia kiváló alakalom arra, hogy a tenyésztők, versenyzők tapasztalatokat cserélhessenek, megosszák tudásaikat, de az érdeklődők is hasznos tapasztalatokkal, tudással térhetnek haza.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: halasinfo.hu)