Jump to content

Állatfestés

2015. 01. 25. 16:05

Az ember kreatív, alkotó lény. Olyannyira, hogy a vászonnál már nem is áll meg, más felületet keres magának. Akár egy macskát vagy kutyát.

Szerencsére vagy szerencsétlenségünkre hazánkban a macskafestés divatja még nem terjedt el annyira. Nem is csoda, hiszen megosztó a vélemény ezzel kapcsolatosan: művészet vagy állatkínzás?

Ez a divat leginkább az amerikai és ázsiai állattartók körében hódít. A mesterséges színező anyagok nincsenek jó hatással a kedvencek egészségére. Bár kiderült, hogy a festékek nem okoznak bajt, de óvatosan kell alkalmazni azokat.

Erre a hobbira egyáltalán nem alkalmas az ember által használt hajszínező, hajfesték. Csakis olyan terméket szabad használni, amelyek háziállataink számára készültek, hipoallergének, nem irritálják az állat bőrét és természetesen nem mérgezőek, nem okoznak semmilyen egészségügyi problémát számukra.

Meggondolandó, hogy állatainkat a saját hobbink használati tárgyaivá tegyük-e vagy sem. Az állattartás önmagában egy komoly hobbi. Mindenki ítélje meg saját maga igényeit úgy, hogy előtérbe helyezi kedvencét.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: neon.hu)