Jump to content

Egy kutya panda kölykei

2015. 01. 26. 16:05

Vörös pandák születtek, de a mama nem gondozta kicsinyeit. A gondozók figyelmessége nem engedte, hogy a kicsik elpusztuljanak. A megoldás pedig kutya alakjában jelentkezett.

Egy kínai állatkertben 2010-ben világra jött két vörös panda bébi, azonban édesanyjuk elhagyta őket. A kis pandák születését több százan láthatták, ugyanis nyitva volt az állatkert abban az időpontban. Valószínűleg ez okozhatta azt, hogy a szülés után azonnal hátat fordított kicsinyeinek a mama. A gondozók hiába próbáltak a kicsikkel az anyaállat felé közelíteni, tudomást sem vett kölykeiről.

A vörös panda, vagy más néven vörös macskamedve a súlyosan veszélyeztetett fajok közé tartozik, ugyanis szőrméje miatt Kína délkelti részében vadásszák. Irtják a természetes élőhelyeiket is, emellett gyakran befogják, hogy állatkerti példány legyen belőlük. Tartása nem olyan nehéz, mint az óriás pandáé.

Az állatkerti gondozók egy menhelyen három szoptatásra alkalmas kutyust találtak, amelyek közül az egyik anyai ösztöne felébredt a bocsok láttán. Tisztességgel felnevelte a kis pandákat, majd amikor már önállóan képesek voltak táplálkozni, akkor bambuszt fogyasztottak. A kutyus szerepe megszűnt.

Az állatkert munkatársai megfogadták, hogy többet nem hagyják, hogy közönség előtt szülessenek új jövevények. Nem akarják megkockáztatni azt, hogy az anya magára hagyja kicsinyeit.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: telegraph.co.uk)