Jump to content

Özge és a többiek

2015. 02. 07. 16:00

Egyesek állatkínzásnak, mások passziónak és megint mások pedig szükségesnek tartják, hogy kutyájukat öltöztessék.

Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően az emberi élet hossza is megnőtt, vele együtt pedig a családtagként élő kutyák és macskák élethossza is. Ez azt jelenti, hogy jobban vigyázunk állatainkra.
Amellett, hogy rendszeres orvosi vizsgálatokra viszik el a gazdik kedvenceiket, minőségi táplálékkal etetik, még alkalom adtán ruhába is öltöztetik, hogy így védjék meg az időjárás viszontagságai ellen.

Steiner Kristóf, a VivaTv egykori műsorvezetőjének van egy kutyája, Özge. Amikor a kutya hozzákerült, még nem volt ekkora kutyaruha választék. Mára már minden állatkereskedésben lehet kapni kutyakabátokat, pólókat, sőt egyedi kutyaszabóságok is működnek már. Volt idő, amikor Kristóf cipőt keresett kedvencének egy kisállat szakkereskedésben, egyenesen hülyének nézték.

Özgének szüksége is van a plusz öltözékre, hiszen egy kínai meztelenkutya szőrzete nem túl sok. Nincs, ami a testét védje, így jogos a mindenféle kabát, póló ráadása. Nyáron sem más a helyzet, hiszen akkor meg a tűző napfénytől kell óvni a kutyus csupasz testét. Sőt még naptej használata is javasolt, ugyanis esetében a bőrrák kockázata sokkal nagyobb, mint azoknak a kutyusoknak, amelyek testét szőr fedi.

A fiatal híresség nemcsak kutyája ruházatása, bőrének védelmére figyel, fogai épségére is. Alkalmanként elviszi Özgét fogkő eltávolítására, speciális fogkefét és fogkrémet használ kedvence fogaira.

Ha a ruházkodás valóban az állat egészségét védi, akkor egyáltalán nem állatkínzás.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: divany.hu)