Jump to content

Emberhez szokott vadállat - vagy mégsem?

2015. 02. 09. 09:00

Nem sok ember mondhatja el magáról, hogy együtt élt gorillákkal. Az a női név, hogy Diane Fossey nem biztos, hogy sokat mond. De ha úgy emlegetjük, az a nő, aki a gorillák között élt, már beugrik. Ruandában azonban már bárki testközelből megnézheti ezeket a hatalmas emberszabásúakat.

Igaz, csak nagyon rövid időre kapnak ízelítőt megtermett rokonainktól, de ez életre szóló élmény lehet. Pláne akkor, ha a veszély tovább fokozódik.

A Volcanoes Nemzeti Parkban egy órán át ismerkedhetnek a turisták az emberközelséghez szokott hegyi gorillákkal. Naná, hogy ezt mindenki meg akarja képi, vagy videóformában örökíteni.

A gorillák közelsége önmagában kellő adrenalin forrás, a közös szelfikép csak tetézi az izgalmasságot. A gorillában is...

Az egyik ugyanis annyira megelégelte a túlzott közelséget, szférájába való kéretlen betolakodást, hogy rárontott a turistára. Az ijedt férfi a támadás után úgy számolt be az esetről, mintha egy vonat ütötte volna el. Nem csoda, hiszen az ideges hím hegyi gorilla közel kétszáz kilósan és két méteresen, iszonyatos erővel rendelkezve csapott le a férfira. Még így is nagyon szerencsésen megúszta a szelfizgetést, mert csak a homloka sérült meg.

Az eközben készített fotó valószínűleg szerepelni fog a médiában. Egy biztos, megtanulta a turista, hogy hiába emberhez szokott egy vadállat, mégiscsak vad marad örökké.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: richpoi.com)