Jump to content

Állatkísérletek

2015. 03. 13. 16:00

Az állatokon kikísérletezett anyagok rossz és alkalmatlan módszerek arra, hogy a kémiai anyagok hatását megállapítsák. Mára már az Európai Unió szakértői is ezen az állásponton vannak.

Annyira, hogy majdcsak valóra válik az, hogy betiltsák végre az állatkísérleteket. Egy polgári kezdeményezést, nevezetesen az „Állítsuk meg az élveboncolást” egymilliónál is többen aláírták. Ennél fogva kénytelen az EU az üggyel foglalkozni. Ahhoz, hogy bármi érdemlegeset tenni tudjanak, legalább egymillió aláírás szükséges az ügyben, ráadásul 7 tagállamból kell begyűjteni. A polgári kezdeményezés ezt túlszárnyalta, többet aláírást gyűjtött és hétnél több tagországból.

Ezzel már nem lehet nem foglalkozni, így az Európai Bizottság meghívja a kezdeményezőket és lehetőségük lesz előterjeszteni elképzeléseiket. Ezt követik majd a meghallgatások, amely már az Európai Parlament előtt fognak zajlani nyilvános keretek között. Azt, hogy az Európai Bizottság hogy valósítja meg a kívánalmakat nem tudni, de az is a lehetőségek között van, hogy elutasítja azt, amit a petíció tartalmaz.

A tét nagy, hiszen a kezdeményezők az állatkísérletek teljes beszüntetését követelik. Vagyis egy olyan törvényt is elleneznek, amelyben engedik az állatkísérleteket, de úgy, hogy a fájdalom szintje minél alacsonyabb szintű legyen. Hátha sikerülni fog, ugyanis évente az EU tagországaiban 35 ezer állat kínlódik vagy pusztul el állatkísérletek során. Világszerte ez a szám több százmillió számban mérhető.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: mno.hu)