Jump to content

Váratlan család

2015. 03. 14. 09:00

Amikor trópusi gyümölcsöt vásárolunk, olykor azt a kockázatot is vállaljuk – legtöbbször tudtunkon kívül –, hogy egzotikus állat is kerül a közelünkbe a gyümölccsel együtt. Egy brit család egy egész családot vitt haza.

A Layton család banánt vásárolt a Tesco-ban. Nem ették meg azonnal, hazavitték, felrakták a polcra. Másnap, amikor az anya a kislányának akarta adni a banánt, akkor vette észre, hogy a gyümölcs oldalán egy gubó van, amely telis, de tele volt még ki nem kelt kicsi pókokkal.

Az édesanya az internetet vette segítségül, hogy rájöjjön, milyen pókfajról lehet szó. Akkor ijedt ám meg igazán, amikor elolvasta a vélt faj leírását. Nem más volt, mint a brazil vándorpók, amelynek halálos a mérge. Ennek a pókfajnak 1996 óta van ellenszere. Még nagyobb riadalmat keltett a családban az, amikor észrevették, hogy a gubó kezdett szétnyílni.

Az internetről azt is megtudták, hogy a hideg megöli a pókokat, ezért gondosan egy dobozba zárták a még ki nem kelt pókokat és a hűtőbe tették. A Tesco-t értesítette a családapa a történetkről, ahová visszavihették a Costa Ricából behozott banánokat. A gyümölcs árát visszatérítették és kivizsgálták az ügyet, valamint hivatalosan is elnézést kértek a kellemetlenségért.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: hir.ma)