Jump to content

109 évesen is segít az állatokon

2015. 03. 15. 09:00

Ausztrália legidősebb embere egy 109 éves férfi. Ez az igazán öreg úriember korától függetlenül aktívan segít a pingvineken. Olyan jó színű, annyira imádja az állatokat, hogy ez is hozzájárul hosszú életéhez.

Alfred Date már 109 éves, de korát meghazudtolva igyekszik segíteni azokon az állatokon, akik bajban vannak. Hogyan?Aprócska ruhát köt azoknak az állatoknak a számára, amelyek olajkatasztrófát szenvedtek. Hogy mit is jelent ez?

A pingvinek tolla vízálló, lepereg tollukról a víz, egészen addig, amíg olajjal nem érintkezik. Amikor az olaj átáztatja tollrétegeiket, nem védi a hideg víztől testüket, teljesen átfagynak. Vagyis a tollréteg segít nekik a vízben való gyors úszásban és természetesen melegíti a röpképtelen madarakat.

Alfred éppen azért köt apró pingvinruhákat, hogy védje testüket a hidegtől, de megvédi attól, hogy a toll tisztogatásakor az olaj a madár szervezetébe jusson.

Az idős férfi már évtizedekkel ezelőtt kötött ruhadarabokat rokonságának, így minden nehézség nélkül készít önkéntesként pingvinruhákat a nyugdíjas otthon lakója.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: uk.pinterest.com)