Jump to content

Gondoltad volna?

2015. 03. 18. 09:00

Sok érdekességet tudunk már az állatokról, de még így is biztos, hogy nem mindent. Itt van megint néhány, hátha tudunk újjal szolgálni.

A kolibrik anyagcseréje gyors. Igen ám, de annyira, hogy csupán órák választják el az éhhaláltól. Állandóan táplálkozniuk kell. Rendben, de valamikor pihenniük is kell ezeknek a gyors szárnymozgású madaraknak, akkor mi történik velük? Olyan állapotba kerülnek, mint a hibernáció, vagyis lelassul anyagcseréjük. Csak így képesek átvészelni az alvás időszakát.

A nyuszit mindig répával a szájában vagy a mancsaiban ábrázolják. Gondoltad volna, hogy annyira nem is jó? A répa is, de más gyökerek is tönkre teszik a nyulak fogait, és még emésztési problémák is felléphetnek az állatnál.

Azt tudtad, hogy a koalák ujjlenyomata az emberéhez hasonlít?A pörölycápa, ha sokat van a vízfelszín közelében, lebarnul.

Az összes panda, amely állatkertekben látható, mind Kína tulajdonát képezi. A világon található összes panda Kínáé.

A szúnyogriasztó egyáltalán nem riasztja el a vérszívókat, csupán minket tesz számukra láthatatlanná. A spary összezavarja a szúnyogok érzékszerveit és nem vesznek minket észre.

A gyümölcsevő denevéreknél nem ritka, hogy azonos nemű társával bújik össze.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: pel.hu)