Jump to content

Cholita kínzása véget ért

2015. 04. 02. 16:05

A cirkusz még mindig nagyon sok helyen az az intézmény, amely abszolút az anyagi bevétel reményében működik. Az ott élő és dolgozó állatok a haszonszerzés tárgyai. Szó szerint tárgyai. A perui történet is alátámasztja ezt.

Egy nemzetközi állatvédő szervezet szabadított ki egy szörnyű állapotban lévő medvét az egyik helyi cirkuszból. Az állat látványa egyértelműen tanúsította, hogy milyen körülmények között élt, hogyan bántak vele.

Hiába a törvény miszerint tilos vadállatokat tartani a cirkuszokban, mit sem számít. A pápaszemes medve Cholita névre hallgat. Ez a medvefaj az erősen veszélyeztetett állatok listáján szerepel. Fogságban elél 20-25 évig is. Természetes közegében fő tápláléka a kaktusz- és pálmafélék levele és termése, mogyorófélék, gyümölcsök, rovarok.

Cholita azonban semmi ilyesmiben nem részesült. Sőt mancsairól eltávolították a karmokat, fogait letörték, hogy a gondozókban kárt ne tehessen. Jelenleg az állatvédő egyesület védelmében, jó helyen van. Azon fáradoznak, hogy Amerikába szállíthassák a megtört és borzasztóan kinéző medvét és rehabilitálni tudják.

Az Animal Defenders International, vagyis ADI igyekszik mihamarabb a Coloraróban található vadrezervátumba szállítani a medvét. Ez a szervezet azon fáradozik, hogy rátaláljanak a szenvedő állatokra és kínzóinak keze közül megmenthessék, új helyre vihessék a rossz körülmények között tartott, bántalmazott állatokat.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: twitter.com)