Jump to content

Homeopátia az állatorvoslásban

2015. 04. 07. 16:20

Minden gondos kisállattartó szeretné, ha kedvence egészséges lenne. Ám a betegség állatainkat is elérheti. Ha azonban nem olyan súlyos a baj, segítségünkre lehet a homeopátia.

Az állatok gyógyítása általában tűből, injekcióból áll. Az állatok egy idő után azonban már az orvos szó hallatán vagy láttán is frászt kapnak és az addig szelíd jószág vadállattá képes változni. A homeopátia azonban egy kényelmes és nyugodt gyógymód lehet.

Némelyik állatot pedig azért nagyon nehéz gyógyítani, mert annyira izgő-mozgó, kíváncsi, hogy feladja a leckét bárkinek. A görények nagyon okosak. Felismerik a bajt, és ha sűrűbben kell doktorral találkozniuk, akkor foggal, körömmel védekeznek bárminemű beavatkozás ellen. Ebben az esetben is hatásos módszer lehet a homeopátia.A homeopátiás szerek alkalmazása tartós gyógyulást nyújthatnak a pikkelyes, szőrös, tollas betegeknek. Ám az állapotfelmérés, az esetfelvétel ez esetben a legnehezebb, ugyanis az állatok nem tudják elmondani, mi fáj.

A homeopátiás orvoslás nagyon hasonlít a gyermekorvosok munkájához. A gyerekek is alig vagy nem is igazán tudja magukat kifejezni. A gondos és odafigyelő gazdi azonban sokat tud azzal segíteni az orvosnak, ha kedvencén mindent megfigyel és azt a szakembernek elmondja. Megkönnyíti a kórelőzmény felvételét. A hagyományos elven működő gyógyító eljárások és gyógyszerek ugyan gyógyíthatják a beteg szerveket, azonban a gyógyszer hatással van a többi, egészséges szervre is. Károsan hathat. A nem kívánt mellékhatások által újabb betegségek tűnhetnek fel. Éppen ezért jelent meg a homeopátia az állatgyógyítás terén is és egyre több szakember alkalmazza már.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: life.hu)