Jump to content

Első osztályon

2015. 04. 15. 16:05

Az egyik állatkertből a másik állatkertbe való szállítás megoldható földön, vízen és levegőben is. Négy koala a légi közlekedést próbálhatta ki.

A szingapúri állatkertbe koalákat vártak. Szingapúr függetlenségének ötvenedik évfordulója alkalmából az ausztrál állam négy koalát ajándékozott. Az állatok azonban nem akárhogy kerültek Szingapúrba. Repülővel szárnyaltak, de azon sem a csomagtérben kaptak helyet, mint ahogyan az általában történni szokott, hanem az első osztályon. Ezen az osztályon pedig friss eukaliptuszágakkal várták a légi utaskísérők. A nagy fotelekben kényelmesen utazott a négy állat.

Szingapúrban fél évet fognak időzni a koalák. Azért csak ennyi időt, mert a koalák fő tápláléka az eukaliptusz, azonban a szingapúri állatkertben nincs ilyen ültetvény. Akkor tudják őket véglegesen elszállásolni, ha már saját eukaliptuszuk lesz. Ahhoz néhány kell, míg akkorára megnő egy fa, hogy a koalákat elbírja és elegendő táplálékkal is ellássa az erszényes állatokat.

Addig a helyi állatkertben egy számukra épített kifutóban szállásolják el őket. Május 20-án már ott láthatja őket a nagyközönség. Paddle, Pellita, Idalia és Chan alkotják a koala négyest.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: globalnews.ca)