Jump to content

Állatkísérlet-mentes termékek

2015. 04. 20. 09:00

Egy ideje már érvényben van az a törvény, amely tiltja az állatkísérleteket, a termékek és annak összetevőinek állatokon történő tesztelését. Melyek azok a kozmetikumok, amelyek mentesek az állatkísérletektől?

Hiába tiltja az EU 2013. március 11-e óta az állatokon való termékek kísérletezését, még sincs semmilyen biztosíték arra, hogy nem okoznak az állatoknak fájdalmat. Kínában például előírás, hogy a kozmetikumokat állatokon teszteljék, s csak azután hozzák forgalomba az adott terméket.

Maga a fogalom nem egyértelmű, ugyanis előfordul olyan eset, hogy a kész terméket valóban nem tesztelik semmilyen állaton, azonban annak összetevőit már igen. Olyan is előfordul, hogy míg az anyavállalat állatkísérleteket hajt végre, addig leányvállalata állatkísérlet-mentesen tudja ugyanezt kivitelezni. Éppen ezért nincs teljes körű lista arról, hogy melyik termék állatkísérlet-mentes.

Segítségünkre lehetnek azonban olyan nagy nemzetközi szervezetek, amelyeknek központi témája épp az állatkísérlet. Az egyik ilyen a PETA, a másik pedig a Leaping Bunny. Az általuk összeállított kozmetikai márkák listája sem teljes.
Azok a kozmetikai márkák, amelyek csak az EU-ban vannak fogalomban, legalább nyugodtak lehetünk, hogy nem tesztelik állatokon. A termékek csomagolásán érdemes a PETA és a Leping Bunny logóját keresni, mert az is azt mutatja, hogy az adott terméket állatokon biztosan nem tesztelték.

A teljesség igénye nélkül néhány terméket megemlítenénk, amelyek állati kísérlettől biztosan mentesek: Crystal Dezodor, Faith in Nature, Forever, Livin Products, Freeman, L’Erbolario, Lily Lolo, Logona, Mannaszappan, Montagne Jeunesse, NYX, Paul Mitchell, Paula’s Choice, SpaRitual, The Body Shop, Zuii Organic és ide tartozik a DM saját márkái is. Hazai termékek közül meg kell említeni, a Helia-D-t, az Ilcsi termékeket, a Biolát és a Love2Smilet márkát.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikewdvenc.hu; Fotó: femcafe.hu)