Jump to content

Föld napja programok

2015. 04. 22. 16:00

Ma van a Föld világnapja. Minden évben április 22-én megemlékezünk bolygónkról. Az ezt megelőző és követő napokban ország- és világszerte rendezvényeket szerveznek.

Magyarországon is több, ehhez kapcsolód program várja az érdeklődőket. Ilyen például a Budapesti Növény- és Állatkertben megrendezésre kerülő Föld Fesztivál.

Az április 22-26 közötti négy napos programsorozat a fenntartható mezőgazdaság és a méltányos kereskedelem témát öleli fel, amelyet játékos keretek között ismertetik az érdeklődőkkel.

Az állatkert területén belül túrákat, megfigyeléseket szerveznek, különböző kémiai és fizikai kísérleteket végezhetnek, részt vehetnek madármegfigyelésben és kipróbálhatják a madarak felismerésében magukat. Kézműves foglalkozás keretén belül állatkertet építhetnek a gyerekek, arcfestéssel bármilyen állattá változhatnak. Az érdeklődők megismerhetik a hegyi, illetve a vízi túrák alapfelszereléseit.

Az állatkert egész területén részt vehetnek a kék túrán. A hétvégén megismerhetik a kínai kultúrát és az óriáspandát, valamint annak élőhelyét is.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: allatvilagunk.hu)