Jump to content

Madárpókok – 2. rész

2015. 04. 24. 16:05

Ki ne szeretne otthonában tartani hatalmas, szőrös lábú pókot? Nagyon sokan, de mindig van egy kis százalék, aki rajong ezekért az ízeltlábúakért.

A madárpókok amerikai fajait szokták általában tartani terráriumi környezetben. Hazánkban még nem annyira elterjedtek az ázsiai és az afrikai fajok, pedig igen érdekesek. Lehetséges, hogy ez azért van, mert elég agresszívak és kiszámíthatatlanok. Mérgük is erősebb a dél-amerikai fajokénál.

Egy másik faj az Ornithoctonus andersoni, amelynek élőhelye szintén Burma és Thaiföld. Testmérete 8-9 cm, lábfesztávolsága azonban akár 22-24 cm is lehet. Tartásához ideális a 25-30 fokos hőmérséklet, 70-80 %-os páratartalom mellett.

Ennek a fajnak a legjobb terráriumnagyság a 40x40 cm-es, de magasság legyen minél magasabb. A legjobb, ha 70 cm magas a fala. A hátfalat érdemes valamilyen technológiával befedni, idővel pedig be fogja nőni a növényzet. A legjobb a kúszónövények alkalmazása, hiszen élethű, természetes. A talaj ajánlatos vastagsága 6-10 cm. A lakóhely szellőztetéséhez szükséges a fúrt lemezlap, vagy az üvegcsíkos megoldás.

Ez a faj szintén rendkívül agresszív, azonnal és mindig támad.

Nagy pókhálószövő, az egész terráriumot képes behálózni. Ez a faj éjszakai életmódot folytató, de ha a terrárium jól berendezett, akkor nappal is látható.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: arachnoboards.com)