Jump to content

Emberi szeretet

2015. 05. 24. 09:00

Egy aranyos állat – legyen az kölyök vagy kifejlett példány – láttán, olykor elkap a hév, hogy megcirógassuk az állatot. Kiderült, hogy ez teljesen természetes.

 

Amerikában azonban arra jöttek rá a kutatók, hogy egy-egy édesség mégis agresszív magatartást válthat ki.

A vizsgálat úgy történt, hogy monitoron keresztül különböző állatok képét mutatták a kísérletben résztvevő embereknek. Kezükbe buborékfóliát adtak, amelyen le lehetett mérni feszültségüket.

Amikor kedves állatokat láttak, akkor sokkal aktívabban nyomkodták a fóliát, a buborékokat. Semleges képek láttán már jóval kevésbé volt ekkora az aktivitás. Ez azt bizonyítja, hogy az ember aktívabb lesz aranyos állat láttán, nem pedig kedves és nyugodt.

Sokszor halljuk azt, hogy egy kölyök kutyus közelében azt mondják az emberek, hogy meggyömöszölnék a kutyust. Nem arról van szó, hogy fájdalmat akarnának az állatnak okozni, hanem a cukiság frusztrációt okoz az emberben.

Gondoljunk csak arra, amikor egy gyermek magához szorítja a kismacskát. egy darabig jól megy ez, de a cica már nem kívánja ezt a túláradó szeretet, menekülni akar, ami végül karmolásban teljesedik ki.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: pixabay.com)