Jump to content

Gyermeknapi ormányosmedvék

2015. 06. 03. 09:05

Hétvégén volt a gyermekek napja, azaz gyermeknap. Ennek örömére új jövevényeket láthattak a Szegedi Vadasparkba látogatók gyermeknap alkalmából.


Ormányosmedvék születtek nemrégiben a Szegedi Vadasparkban, ám eddig nem voltak közszemlére téve. Kettő állatkát a gondozók kénytelenek etetni, ezeket az apróságokat láthatták most először gyermeknapon az érdeklődők.

A Dél-Amerikában őshonos állat másik neve a vörösorrú koáti társas állat. A nőstények élnek nagyobb csoportokban, de a hímek egyedül róják útjukat, csakis párzás idején keresik fel a nőstényeket. A mosómedvefélék családjába tartozik az ormányosmedve. Mindenevő állatok, megeszi a rovarokat, gyümölcsöket, kisebb gerinceseket és a tojásokat is.

A Szegedi Vadaspark munkatársai meglepődtek a nem várt szaporulaton, ugyanis azért érkeztek új állatok a csoportba egy másik állatkertből, hogy fiatalodjon a csapat összetétele. Nőstényeket vártak, ám egy hím is a csapatba keveredett az áttelepítés során, így három anyától egy tucatnyi kölyök született. A gondozók látták, hogy az egyik idősebb korban lévő anyaállat nehezen bírja a megterhelést kölykeivel, ezért két kicsi gondozását emberi kézbe vették.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: piaxabay.com)