Jump to content

Tovább tart, mint gondoltuk

2015. 06. 05. 16:00

Tudjuk, hogy káros az emberi szervezetre, mégis csináljuk. Miért? Ráadásul még a természeti környezetre is hatással van. Jobban, mint azt eddig gondolták.


A Washingtoni Egyetem tudósai most döbbentek rá, hogy a marhahús előállításához használt növekedési hormonok adagolása az emberre és még a környezetre is jóval nagyobb koncentrációban és tovább maradnak meg a környezetben, mint azt eddig gondolták.

Amikor bekerül a környezetbe a szennyező anyag, az még csak az egész kémia reakciók sorának kezdete, amely sokszor nem várt és nem szándékos következményt eredményeznek. Ugyanis a vegyületek olykor váratlanul és úgy lépnek egymással reakcióba, amelyet az emberek egyáltalán nem vettek számításba. Ráadásul a folyamatok akkor is folytatódnak, amikor már azt hisszük, hogy elbomlott.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)