Jump to content

Tbiliszi krízis

2015. 06. 17. 10:00

Nemcsak nálunk köszöntött be esős időjárás, hanem Grúziában is. Az emberek mellett az állatok is veszélybe kerültek. Emberek haltak meg, állatok szöktek el.


A Vere egy patak, amely a nagy esőzéseket követően megduzzadt és kitört medréből, elöntve házakat, utat mosott el, betört a helyi temetőbe és az állatkertbe is. Volt, akiket helikopterrel kellett házukból kimenteni, nem volt áram és ivóvíz az elárasztott részeken.

A kegyetlen időjárás következtében a Tbilisziben található állatkert néhány dolgozóját holtan találták. Az még nem ismert, hogy a hirtelen jött áradás ölte meg őket, vagy a kavalkád közben kiszabadult vadállatok.

Az állatkertből ugyanis nagyon sok állat megszökött. Legalább húsz farkas, nem is tudni hány tigris, nyolc oroszlán, de az eltűnt állatok között van jaguár, sakál.

A Tbilisziben élőket fel is szólították, hogy a veszélyes állatok miatt, ha tehetik, ne is menjenek ki az utcára. Igyekeznek befogni az állatokat, de sok nagyon ügyesen elillant. Néhányukat ki kellett lőni.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)