Jump to content

Macska ihlette humor

2015. 07. 11. 10:00

Dolák-Saly Róbert eredetileg biológiatanár, biztos innen is van állatok iránti szeretete. Az énekes, a zenész, a zeneszerző, a színész, a L’art pour L’art Társulat tagja odáig van a cicákért (is).

Korábban három cicával osztotta meg a művész és családja otthonát. Azóta pusztultak az állományból, de mindig nagyon törődtek szőrös családtagjaikkal. Amikor az egyik cicája beteg lett, naponta kellett injekciózni ahhoz, hogy meghosszabbítsák az életét. Még fél évig élt a macska. Két cica, vásárlás útján került a családhoz. Egy idős nénitől vásárolták. A harmadik csak úgy önszántából hozzájuk verődött. Mindenáron igyekezett bejutni a házba. Erőlködése sikerrel járt, befogadták.

Aztán egy kutya csatlakozott a meghitt családi életben. A macskák számára csak addig volt meghitt az élet. Kénytelenek voltak alkalmazkodni.

Dolák-Saly Róbert elmondta, hogy nagyon érdekes volt megfigyelni, hogyan viszonyulnak egymáshoz a különböző állatfajok. A legtöbben ugyanis csak egy kedvencet tartanak otthon, így abból semmit nem tapasztalnak, hogyan jön ki másik állattal sajátja. Dolyák-Saly Róbertnél volt alkalom a viselkedésformákat vizsgálni.

Aztán bekerült még egy kutyus a csapatba. Később papagájok, hörcsög és tengerimalaccal is bővült az állatsereglet.

A művészhez olyan közel állnak a macskák, hogy Pandacsöki Boborján – a Besenyő családból jól ismert fiút Dolák-Saly Róbert formálja meg – megszületését is macskák ihlették. Sőt a macskák személyiségében a sajátját is felfedezni véli.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: pixabay.com)