Jump to content

Megtartották az ígéretüket

2015. 07. 12. 10:00

A külföldi küldetések során, a más országban, földrészen szolgáló katonák interneten kommunikálnak családtagjaikkal. Az otthoniaktól való távolság megkeményíti és meglágyítja a kemény katonák lelkét.

 

Egy Afganisztánban szolgáló katonacsapat egyik tagja 2013-as küldetése során összebarátkozott egy kóbor kutyával. Annyira megkedvelte a kutyust, amelyik ráadásul kölyköket várt, hogy magához fogadta. Shebának nevezte el a kutyust, amelyik összebarátkozott az ott állomásozó más emberekkel is.

Megszületett hét kölyke. Sheba azonban le volt gyengülve, a kicsiket a katonák ápolták, etették, itatták. Gondját viselték Shebának is. Saját adagjukból csíptek le falatokat, hogy a népes kutyacsalád elegendő élelemhez jusson.

A szolgálati idő leteltével az amerikai katonák visszatértek az USA-ba, de annyira szívükhöz nőttek a kutyák, hogy megfogadták, valahogy az Egyesült Államokba szállítják őket. Megtartották ígéretüket és Afganisztánból New Yorkba szállítatták a kutyusokat egy állatmentő csapat segítségével. Azóta már minden kölyöknek és Shebának is új gazdija van Amerikában.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)