Jump to content

Szórako-Zoo Gyöngyösön

2015. 07. 16. 09:00

Az álmok valóra válnak, ha elszántan küzdünk a cél elérése érdekében. Barcai Henrietta így tett, és létrehozta Gyöngyösön magánállatkertjét.

Mindig is különös kapcsolata volt Barcai Henriettának az állatokkal, majd amikor már megtehette, akkor három oroszlánkölyköt vett magához. Amíg kisebbek voltak a vadmacskák, addig még az ágyát is megosztotta velük. Volt ezen kívül mosómedvéje, tevéje és fojtókígyója, albínó szamara, lámája, emuja, bivalya, majma is. Saját maga gondoskodott állatairól, ő főzött számukra.

Megvalósította álmát és háza portáján megnyitotta magánállatkertjét. Hálószoba ablaka éppen az oroszlánok kifutójára nyílik, így nem mindig biztosított a nyugodt éjszakai pihenés, amikor az oroszlánok lármázni kezdenek.

Gyermekkorában tehenészetben segített szüleinek. Olykor befogtak egy-egy vadállatot, amelyeket aztán mások látni szerettek volna, így a tehenészet állatsimogatóvá is változott időközönként.

Hiába dolgozott ápolóként Budapesten, szíve az állatokhoz húzta, ezért hazament Gyöngyösre, átvette az állatfarmot, majd megvásárolt három oroszlánt is.

2013-ban négy kisoroszlán született Heni állatkertjében, a Gyönyösi Szórako-Zoo Állatkertben. A négy testvér 2014-ben került együtt Olaszországba.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)