Jump to content

Disznósziget a Bahamákon. Akiknek bejött az élet

2015. 07. 23. 10:00

Szikrázó napsütés, pálmaerdő szegélyezte, egzotikus, homokos bahamai tengerpart. Álmaink netovábbja. Vannak, akiknek teljesül.

Mielőtt egy sztárra, gazdag emberre gondolnál, gyorsan lapozz az elméd bugyraiban egészen addig, amíg rá nem találsz egy malackondába. A Bahamákon, pontosabban a Big Major Cay sziget hivatalosan lakatlan. Emberek által tényleg nem lakott, viszont disznók annál inkább élnek a Pig Island vagyis Disznó-szigetként ismertté vált helyen.

Az elnevezés helyénvaló, ugyanis 20 disznó él a legnagyobb nyugalomban a szigeten. Habár kikötni elég sokan szoktak a picurka szigeten, de főleg a disznók vonzzák a turistákat. Senki nem tudja, hogy az a néhány állat hogyan került a szigetre. Egy elmélet szerint tengerészek találtak rá a kis szigetre, a malacokat élelemforrásként hagyták a szigeten, hogy majd ha visszatérnek, legyen mire alapozniuk konyhájukat. Csakhogy nem tértek vissza, a disznók pedig maradtak. A legnagyobb boldogságban.

Akik kikötnek a szigeten, mind valami extra élelemmel tesznek kitérőt a sziget felé, így mindig van mit enniük az állatoknak. Ki sem kell a hajósoknak kötniük. Ha a vízbe dobnak ételt, akkor a malacok beúsznak a táplálékért.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; fotó: flickr.com)