Jump to content

Nemes célért tekert, állatok üldözték

2015. 08. 11. 17:00

A Földet kerékpárral megkerülni nem kis kihívás és teljesítmény. Ha azt egy tizenkilenc éves fiatal teszi meg, még elképesztőbb. Nem is sejtjük, hogy mikkel kellett megküzdenie a fiatalnak.

Tom Davies 19 évével valószínűleg a legfiatalabb kerékpáros, aki egy ilyen utat bevállalt. Mindezt jótékony céllal tette, 26,5 millió forintnak megfelelő fontot gyűjtött össze, amelynek egy részével a hátrányos helyzetű fiatalok segítése volt a cél. Másrészt pedig a két súlyos betegség kutatására használják fel az összegyűjtött pénzt.

Több éven keresztül tudatosan készült a nagy megmérettetésre, majd a hét hónapon keresztül tartó útja alatt naponta általában kilométert tett meg. Mindegy, hogy hó vagy eső esett, hogy sütött a nap, vagy szél nehezítette útját. Átszelt négy kontinenst, tizenhét országban járt a 29 ezer megtett kilométere alatt.

A nagy út során Ausztráliában emu futott utána, olykor mellette. Albániában viszont kóbor ebekkel kellett felvennie a versenyt, különben megharapják. Olyan is előfordult, hogy majmok támadták meg és menekülnie kellett.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)