Jump to content

Jumbo a védelmező

2015. 09. 25. 09:00

Régi történet már, de még mindig hatással van az emberekre.


Jumbo még az 1980-as évek végén megmentett egy kisfiút. Hatalmas szenzáció volt ez, ma is az lenne, hiszen Jumbo egy ezüsthátú hím gorilla volt. Egy kisfiú bámészkodott a főemlősök kifutójánál, amikor jó szándékkal meg akarták emelni szülei, hogy jobban lássa a történéseket. Csakhogy beesett a gorillák kifutójába, négy méternyit esett.

A tehetetlen látogatók kívülről nézték a nagyot esett, eszméletét vesztett kisfiút, a gorillák a kifutóban vizsgálták a magatehetetlen kisfiút, Jumbo meg is simogatta és addig a fiú mellett maradt, amíg magához nem tért. Amikor ez bekövetkezett, a fiú ráeszmélt, hogy mi történt, sírásban tört ki. Jumbo érzékelve a fiú riadalmát, hátravezényelte a csapatot, hogy nyugodtan ki tudják a kisfiút menteni. Csakhogy az egyik fiatal példány kitört és megkörnyékezte a gyermeket, de akkor érkezett a felmentő sereg és kivitték a fiút.

Jumbot, a fiút és a kifutóban történteket egy látogató filmre vett. A hím gorilla ezzel a tettével olyan hírnevet szerzett, hogy szobrot is emeltek emlékére.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvencek.hu; A kép illusztráció, forrása: flickr.com)