Jump to content

A Fehér Ház különös lakói

2015. 10. 13. 17:00

Az USA-ban található Fehér Ház nemcsak Amerika első embereinek ad otthont, olykor állatok is beférkőztek oda, ám nem véletlenül.


Az amerikai elnökök is emberek, méghozzá többségük állatszerető is volt, így kedvenceik társaságában végeztél dolgukat. Megfordult a Fehér Házban kutya, macska, papagáj, de volt, hogy póni és tehén is lakója volt az épületnek. Roosvelt elnök gyermekei odáig voltak a rágcsálókért, kisemlősökért, így volt ott tengerimalac, mókus, nyúl, patkány, borz is. Ezen kívül élt ott barnamedve, kígyó is.

John Quincy Adams elnök Lafayette márkitól kapott egy csukaorrú aligátort. Valószínűleg a márki így kívánt megszabadulni nemkívánatos, ajándékul kapott állattól. Csak ideiglenesen ugyan, de Adams elnök lett a gazdája az aligátornak. Hamar feltalálta magát az elnök és egy nem használt fürdőszobában szállásolta el a jószágot. Hoover elnök fia is élt ezzel az állattartási móddal, és szintén két aligátor kapott elhelyezést a Fehér Házban, olykor nagy feltűnést és zavart keltve.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)