Jump to content

Sírnak, ha fáj

2015. 12. 05. 17:00

Az állatkertek egyik kedvenc lakója az elefánt. A szabadban élő ormányosok száma egyre csökken. Egy fotós hat éven keresztül fotózta ezeket az állatokat.

Úgy ismerjük az elefántokat, hogy okosak, nem felejtenek, van, ahol szent állat, máshol pedig munkába fogják, bántalmazzák, kínozzák, agyarukért le is ölik.

Az elefántos emlékező tehetsége a kutatók agyát is megmozgatta, és kutatások is folynak. Megjegyzik azokat a helyeket, ahol vizet lehet találni, elhunyt társuk felett virrasztanak, átélik a gyász folyamatát és van, hogy el is temetik halottaikat. A kutatások megmutatták, hogy az elefántok agyának fejlettsége közelít a főemlősökéhez. Az ormányukat úgy használják, mint egy végtagot. Fognak vele, de olyan hangot is hallatnak megnyúlt orrukkal, amelyet más elefántok kilométerekkel távolabb is meghallanak.

Mint oly sok állatfajnak, így az elefántnak is vészesen fogy a természetes élőhelye. Ezeket az állatokat sokszor turistákat szórakoztató látványosságként mutatják be, munkára fogják, ütik, verik. Olykor annyira elkeserednek fájdalmukban sírnak is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)