Jump to content

Házi kedvenc másképp

2016. 02. 21. 19:00

Kinek mit jelent a házi kedvenc fogalma. Ez függ attól is, hogy hová születünk, milyen állatok vesznek körül és milyen különös helyzetek alakulnak ki. Zimbabweiben más honos állatokkal találkozhatunk, mint saját országunkban.

A más földrész, a más állatok azt is eredményezik, hogy még a vadonban élő állatokkal is szorosabb kapcsolatot alakíthat ki az ember. Főleg, ha egy árva magára marad és emberek találnak rá. Így történt a néhány napja született kiselefánttal, akire járőrök találtak rá. A kétségbeesett ormányos megpróbált átkelni a folyón, amelyik kísérlet majdnem tragikus véget vett. Az emberek biztonságos helyre vitték a kis elefántot. Olyan menhelyen kapott otthont, amely sérül vadállatok ápolására, elszállásolására lett létrehozva.

Természetes, hogy mély kapcsolat alakult ki a menhely alapítója és az elefánt bébi között. Most még kutya módjára kíséri a nőt akár a házba is az elefánt, mer még kicsi. De mi lesz később? Az elefánt már több mint egyéves, Moyonak hívják és nagyon összenőtt gazdájával.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: orrhonikedvenc.hu; flickr.com/kép)