Jump to content

Csigabarát a lakásban

2016. 07. 08. 19:00

A legáltalánosabban tartott házi kedvenceken túl egyesek más állatokkal osztják meg otthonukat. Van, aki csigákkal.

Nem ám étcsigákról van szó, amely bárhol található, hanem az óriás achátcsigáról. A csigák a saját maguk által termelt és kibocsátott nyálkán haladnak előre komótosan. Nem a legelterjedtebb kedvenc, azonban vannak közöttünk olyanok, akik éppen azért rajonganak az óriáscsigákért.

Csöppség :)

Cseppet nem átlagosak, azonban nem zajosak. Igazán nagy lelkesedés szükséges ezekhez az állatokhoz. Az átlag csigáktól ezek jóval nagyobbak, fogságban jól tartva a csigaházuk nagysága akár közel 20 centis is lehet.

Hazánkban is vannak tenyésztők, akik ezzel a csigával foglalkoznak. Ezek az állatok hermafroditák, vagyis mindkét nem ivarszervével rendelkeznek, párzás után mindkét fél rak tojásokat. Ha nem akar egy csigatartó csiga nagyhatalommá válni, akkor folyamatosan keresnie kell a tojásokat a csigák élőhelyén. Hogy ne unatkozzon szegény csiga, ezért gyakran párban szerzik be őket. Csakhogy a csigák magukban is elvannak, és még csak szaporodni sem képes egymagában. Tehát ha már achát csigát akar valaki tartani, célszerű egyet beszerezni.

A szabadban nem élnének meg a mi klímánkon, ugyanis a 28-30 fokot kedvelik, de ehhez társulnia kell a 80-90 %-os páratartalomnak is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)