Jump to content

Jótékony állati társaságok – 2. rész

2016. 09. 27. 06:00

A kedvencekkel való együttélés jótékonyan hat az ember lelkére és egészségére is. Habár betegséget is terjeszthetnek, de amióta néhány állat az ember közvetlen közelében él, azóta ruházták fel őket mágikus erővel.

A ló az a négylábú kedvencünk, amely egykoron leginkább segítség volt a munkában, a szántásban, vetésben, a szállítmányozásban, ma pedig már leginkább hobbiból tartjuk. Tény, hogy nagyon sokan szeretik a lovak közelségét, hiszen erőt és hatalmat képvisel, mind kiállásában, mind pedig az ezotériában. A ló hatással van a személyiségre és a fizikumra is, ezért is az egyik legkiválóbb terápiás állat. A lovaglás ugyanis fejleszti az izomzatot, a reflexeket, a koordinációt.

Terápiás állatként talán a leggyakrabban használt állatok a kutyák. Nem kell betanítani az ebet semmi speciálisra, és az embernek sem kell mást csinálnia, minthogy szeretgetni és simogatni a kutyust. Ahogyan azt a cicákkal is érdemes megtenni. Az első részben írtunk a macskák gyógyító erejéről, amelyben jelentős szerepe van a dorombolásnak. Nemcsak minket, de saját magukat is gyógyítják ezzel, csontjaik ugyanis gyorsabban forrnak össze, mint más állaté.

A halaknak is terápiás hatásuk lehet nem csak azért, mert ha nézzük az akváriumot és a benne úszkáló halakat, akkor megnyugszunk, hanem halterápiás kezelésnek vethetjük alá magunkat, amely a bőrbetegségekre kiválóan alkalmazható.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)