Jump to content

A legjobb állatkertek és vadvilági parkok Dánián belül

2017. 09. 18. 08:00

Teljesen mindegy hány éves az ember egy idegen ország állatkertjébe mindenki szívesen megy, főleg ha az állatok szabadon vannak. Az Észak-Európában található Dániában nemcsak rengeteg különböző állatkert van, hanem számtalan különböző vadvilági park is, ahol a szabadban láthatjuk a különböző állatokat szinte egész évben. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk négy olyan állatokkal kapcsolatos programot, amit semmi féle képpen nem szabad kihagyni, ha Dániában jár az ember.

Koppenhágai állatkert

Elefántok, vizilovak, oroszlánok, jeges medvék és rengeteg különböző fajta állat megtalálgató a koppenhágai állatkertben, ami összességébe véve 264 fajta, összesen 3000 állatnak ad otthont. Az állatkert területén belül egy 1500 négyzetméteres esőerdő is megtalálható, ami egész évben várja az oda látogatókat. 2008-ban megnyitották az elefánt házat is, amit az egyik legjobban felszerelt és megépített állatkerti résznek neveztek ki a világ állatkertjeit összevetve. Azon kívül, hogy kiválló a ház felszereltsége a látogatók betekintést nyerhetnek az elefántok életébe, hiszen az etetéstől kezdve a fürdésig minden megtekinthető.

Knutenborgi Szafari Park

A Knutenborgi Szafari Park Észak-Európa legnagyobb szabadtéri állat parkja, ami a család összes tagjának nagyszerő élményt biztosīt áprilistól egészen októberig. A parkon belül nemcsak egy nagyszerű játszótér van a gyerekeknek, azonban ha megéheznénk grillezésre is van lehetőség. A szabadtéri park körülbelül másfél órányi távolságra található Koppenhágától.

  

GivskudI állatkert

A givskudi állatkert összesen 25 perc autó útnyira található Billundtól, ahol a világ első Legolandjét is megtekinthetjük. A parkot más néven afrikai szavannának is szokták nevezni, hiszen szabadon láthatunk zsiráfokat és zebrákat is. Az állatkerten belül Dánia legnagyobb dinoszaurusz kiállítását is megtekinthetjük, ahol több mint negyven különböző dinó van kiállítva. A nagyszerű szafari túrákon kívül rengeteg gyerek programot szervez a park, ahol a legkisebbektől egészen az iskolásokig csatlakozhatnak a különböző fajta kézműves foglalkozásokhoz.

 

Észak-Európa legnagyobb akváriuma

Észak-Európa legnagyobb akváriuma 6500 darab tengeri élőlénnyel rendelkezik, amit közel 15000 négyzetméteren tekinthetünk meg.  Rengeteg különböző kiállītást szerveznek az akváriumon belül, ahol azon kívül, hogy jól érezzük magunkat rengeteg érdekes dolgot tudhatuk meg a vízi élőlények életéről. A parkban lehetőség nyílik napi kétszer megnézni az állatok etetését, ami az egész családnak egy hatalmas élmény.

Ha az útra szeretnénk beszerezni különféle kiegészítőket, lehet ez egy jó minőségű napszemüveg vagy egy praktikusan pakolható hátizsák, a szintén Dániában található Trendhimnél biztosan találunk stílusunknak megfelelő darabot.

(Forrás: Szerkesztőség)