Jump to content

Különleges portrék készültek a vadállatok szabadsága érdekében

2017. 10. 24. 06:00

A vadon élő állatok helye nem az ember mellett van. Nem is érzik jól magukat, ennek ellenére az ember szereti azt hinni, hogy minden és mindenki felett uralkodik.

Sok állat- és természetbarát tesz is azért, hogy védje az állatokat és a természetet, és ebbe az is beletartozik, hogy igyekeznek kimenteni olyan fogságban tartott állatfajok egyedeit, akiknek a szabadban lenne a helyük. A szabad élet utáni szűk tér gyötri az állatok fizikumát is, de megtöri lelküket is. Nemcsak az jelent gondot, hogy a normál életterükhöz képest egy gyufaskatulyányi helyre kényszerítik őket, de még a gondozásuk sem elégséges.

Egy fotós erre a jelenségre kívánja felhívni a figyelmet portrésorozatával. Devin Mitchell munkája során sok megtört állatot fotózott le. Borzasztó látni az amúgy gyönyörű nagyvadakat megtörten, kedvetlenül. Teljesen természetellenes közegben természetellenesen viselkednek. Nincs bennük élet.

Sajátos portréjához, a figyelem felkeltéséhez mégsem ezeket a kedvetlen, szomorú állatokat használta fel, hanem emberekkel dolgozott.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | instagram.com/képek)