Jump to content

Kitüntetést kapott, de meg is érdemelte

2017. 10. 31. 20:00

A kutyákat régóta segítségül hívja az ember. Hol az állatokat őrizték, hol a vadászatban segítettek, lelkiismeretesen végezték és végzik mai napig dolgukat.

A speciálisan kiképzett kutyusok nagyon nagy szolgálatot tesznek az emberek érdekben. Egyesek bombákat szimatolnak ki, mások drogot keresnek, de vannak, akik beteg emberek életét könnyítik meg jelenlétükkel. Mások puszta jelenlétükkel gyógyítják az arra rászorulókat.

Tavaly nyáron Svédországban egy család rémálma vált valóra akkor, amikor egy piknik alkalmával eltűnt a négyéves kislányuk. Nagy erőket mozgósítottak azért, hogy épségben rábukkanjanak az eltűnt gyermekre. A keresésbe bevonták Attackot is, a keresőkutyát, ugyanis a terület tele volt olyan megközelíthetetlen hellyel, ahol ember nem biztos, hogy a kicsi nyomára bukkant volna. A kutyus tette a dolgát, amire kiképezték, és ő volt az, aki rátalált a kislányra.

Nem véletlenül volt az egyik jelölt a nemzeti kitüntetésre Attack, mégis meglepte a gazdáját, hogy a hős kutyus kapta meg a kitüntetést. A mentőkutyus jól teljesít munkájában, kiválóan együttműködik más emberekkel és kutyákkal is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)