Jump to content

Segítsd te is a vakvezető kutyusok képzését!

2017. 12. 14. 20:00

Ahogy közeledik a szeretet ünnepe, nagyobb a lelkesedés arra is, hogy rászorulókat adományozzunk meg. Magánszemélyek, hírességek és cégek is jótékonykodásra adják fejüket.

A Dorko nevezetű cipő- és ruhagyártó cég részéről nem az idei az első alkalom a jótékonykodásra. A Dorko azonban nem menhelynek kampányol adományokért. Egészen másban gondolkodnak. Évek óta igyekeznek elősegíteni azt, hogy a látásukban korlátozottak speciálisan kiképzett kutyussal az oldalukon léphessenek ki az utcára. Azok, akik látás útján nem vagy alig érzékelik a külvilágot, egy vakvezető kutyával az élet egyedül is sokkal kivitelezhetőbb, a hétköznapi feladatok könnyebben elvégezhetők. Néhány éve már eredményesen gyűjtik a pénzt a vakvezető kutyák képzésére, ám egy-egy speciális képzett kutyus költsége igen magas.

Jelenleg nyolcvannál több vak személy vár arra, hogy saját kutyája lehessen, és szabadabb életet élhessen.

Idén új termékeket dobtak piacra Dorko Propaganda néven. Az ezekből a termékekből vásárolt érték százszázalékát a vakvezető kutyák kiképzésére fordítják.

A gyűjtésbe két éve kezdett a Dorko. Akkor is, és most is ismert magyar hírességeket vontak be a kampányba.  Nézz körül a Dorko honlapján, találd meg az ajándékod, és ezzel még segítesz is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (a kép illusztráció) | youtube.com/videó)