Jump to content

Hópihét kapták ajándékba a nyíregyháziak

2017. 12. 23. 19:00

A karácsony a szeretet ünnepe, de nagy a hangsúlya az ajándékoknak, az ünnepi ételeknek és italoknak is. Nemcsak egymást lepjük meg ilyenkor, de még a Nyíregyházi Állatpark is ajándékot kapott.

A Nyíregyházi Állatpark jegesmedvéi két nagy kifutóban élnek. Ennél csak nagyobb, szebb és jobb lesz a helyük. 2018 őszén kezdenek bele a munkába, hogy 2019 év vége felé kialakítsák Európa különleges helyét, ahol az Arktisz és az Antarktisz élővilágát lesz hivatott bemutatni.

Egy idősebb nőstény és egy fiatal hím élt Nyíregyházán, ám most a Moszkvai Állatkert meglepte a Nyíregyházit, és egy fiatal macilányt ajándékoztak nekik.

A fiatal nőstény abba a korba ért, amikor már szaporodásra alkalmas. Mivel Nyíregyházán épp egy szingli hím fiatal jegesmedve van, így most megkapta maga mellé a lányt. A lehető legjobban alakult az ismerkedés is, ugyanis mind a másik nőstény, mind pedig a hím jegesmedve elfogadta az új növevényt, és már barátkoztak is.

Úgy tűnik, hogy Sznezsana – vagyis Hópihe, így hívják az új nőstény jegesmedvét – jól érzi magát nálunk. Jó az étvágya és a hangulata is. Sokat úszkál együtt társaival a hideg vízben.

Hópihe genetikai állománya kitűnő, így utódban reménykednek.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)