Jump to content

Erre egyáltalán nem számítottak

2017. 12. 24. 19:00

Mi a telet éljük annak minden előnyével és hátrányával, de tőlünk messze, Amerikában, Kalifornia államban erdő- és bozóttűz tombolt nemrégiben. A kétségbeesett gazdák és az állatvédők igyekeztek az állatokon segíteni.

Az erős szél nem könnyítette meg senki életét, ugyanis egyre megfékezhetetlenebbül tombolt a tűz. Hiába próbálkoztak az oltással, sokáig nem járt eredménnyel. Mindenki bajba került, aki a tűz közelében volt, vagy a tűz érte el. Sok gazda kénytelen volt állatvédőket felkeresni azért, hogy menedéket biztosítsanak saját állataiknak, míg más állatokat maguk az állatvédők mentettek meg. A hirtelen megnövekedett létszámra nem volt felkészülve a az állatvédelmi szervezet, ezért a közösségi média erejét vetette be. Segítséget kértek a civil lakosságtól, hogy amennyiben lehetséges, támogassák adományaikkal a Ventura megyében működő szervezetet, hogy a sok sérült és hontalanná vált állatot fogadni és gondozni tudják.

Akkor még nem tudták a szervezet munkatársai, hogy milyen meglepetést fognak okozni az emberek. Nem kis összefogást tanúsítottak a civilek, sorra érkeztek a különféle adományok. Pokrócokat, az állatok ellátásához szükséges takarmányt, almot halmoztak fel. Olyan mennyiségű adománnyal lepték meg a szervezetet, hogy volt olyan nap, amikor meg kellett kérni az adományozókat, hogy aznap már ne adjanak le semmit, mert fizikai lehetetlenség volt elhelyezni ennyi mindent.

Az amúgy is meglévő állatállományhoz még majdcsak kétszáz új lakó érkezett, akik az erdőtűz miatt kerültek oda. A menhelyeken főleg kutyák és macskák szoktak lenni, de a tűz miatt most olyan állatok is lettek ott, mint disznó, ló, kecske, csirke.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)