Jump to content

Sorra születtek a porontyok Nyíregyházán

2018. 01. 02. 07:00

Igyekszünk minden állatkertünk szaporulatáról hírt adni, de ha csak a Nyíregyházi Állatparkban születettekről kellett volna tudósítanunk, akkor is lett volna dolgunk elég.

A harminc hektáron elterülő sóstógyógyfürdői park vonzza a látogatókat. Nemcsak a hazai vendégek kíváncsiak a Nyíregyházi Állatpark lakóira, de külföldiek ugyanúgy. Az ötezer állat ráadásul majdcsak minden hétre tartogatott a szakembereknek munkát és örömöt, ugyanis sorra születtek az új lakók.

A 2017-es év igazi dömpingnek számított a születések szempontjából. Kétszáznál is több kölyök jött a világra az elmúlt év során. Ráadásul különleges állatfajok egyedei születtek Nyíregyházán. Olyanok, amelyek az Európai Fajmegőrzési Program keretén belül járultak hozzá a faj fenntartásához.

A Nyíregyházi Állatpark nemcsak turisztikai látványosság, hanem a kihalás szélén álló állatfajok megmentésében is jelentősen kiveszi a részét. Az eredményes szaporodáshoz szükséges egészséges párok is érkeztek az állatkertbe.

Ezentúl kiveszi a részét abban is, hogy a felnövekvő generáció szemléletén is alakítsanak, amelyhez hozzájárulnak az erdei iskolával, a kicsik számára állatok és azok élőhelyének bemutatására is nagy hangsúlyt fektetnek.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)