Jump to content

Felesleges szaporulattól szabadultak meg

2018. 01. 14. 08:00

Az állatkert az a hely, ahol a látogatók megtekinthetik a hazájukban nem őshonos állatok gyűjteményét. A legtöbb ilyen intézmény még a fajtamentésben is szerepet játszik.

Különösen nagy örömöt jelent, ha egy olyan állatfaj szaporodik az állatkertekben, amely a kihalás szélén áll. Igazából minden új élet érkezése örömöt jelent. Arra is lehetőség van, hogy az állatkertek egymás között cserélgessenek és ajándékozzanak állatokat, hogy a génállományt így színesítsék.

Egy svéd állatkert is örül minden új szaporulatnak, de lehetnek hátulütői is. Így történt az oroszlános esetében is az elmúlt hat évben. A Borås Állatkertben sorra születtek a kis oroszlánok. Ennek örülni kellett volna, és egészen addig így is tett az állatkert vezetője és gondozói, amíg gondba nem ütköztek. Az oroszlánokat ugyanis nem tudták eladni, de nem volt igényük más állatkerteknek sem a nagymacskákra, és az ellátásuk, elhelyezésük már gondot okozott a svéd állatkert számára. Nem láttak más lehetőséget, mint azt, hogy az oroszlánkölyköket végleg, fájdalommentesen, de a túlvilágra küldjék. A hat év alatt kilenc kölyök oroszlántól szabadultak meg így.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)