Jump to content

Erdőmecskén nyílik egy új magánállatkert

2018. 01. 19. 07:00

A pécsi állatkert is egyike a hazai, nagy látogatottságú állatkerteknek, de most egy újabb megnyitása várható.

Nem pontosan Pécsett fog április legelején megnyílni az új állatkert, hanem a Pécs közelében lévő Erdősmecske nevű településen. A flamand és francia tulajdonú magánállatkeretet egy házaspár fogja működtetni. A magánállatkert most kapta meg az engedélyt és a tulajdonosok a már Belgiumban meglévő állataikat fogják Magyarországra átköltöztetni.

A fiatal házaspár jelenleg is egy állatkertet működtetett Belgiumban, de az ottani viszonylatban nem tudták volna tovább finanszírozni. Magyarországon, Erdőmecskén azonban olyan telket sikerült venni sokkal olcsóbban, ahol felépíthették állatkertjüket.

Projektjük megvalósításába már 2016-ban belefogtak. Az ön- és álmaik megvalósításába belevágó pár hazánkban találta meg azt a nyulamat és boldogságot, amit Belgiumban hiányoltak. A Pécs melletti kis településbe, és az országunkba is azonnal beleszerettek. Az új állatkertben nem lesznek zsiráfok és oroszlánok, de így is 150 állattal várják majd a látogatókat.

A fiatal külföldi házaspár a magyar nyelvet sem ismerve érkezett hozzánk, de kellemesen csalódtak, mert mindenki nagyon kedves és segítőkész. Szakemberek segítségét is kérték, hogy megvalósíthassák saját állatkertjüket, és a munkába diákokat is bevonnak.

Hamarosan új fejezetet nyithatnak életük könyvében. Sok sikert kívánunk nekik!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)