Jump to content

Haszon nélkül a medvékre sem tartottak igényt

2018. 03. 14. 07:00

Egyre több cirkuszból hiányoznak azok a számok, amelyekben állatok produkálták magukat a nagyobb taps és pénz érdekében. Persze nem önszántukból tették ezt, hanem így voltak idomítva.

Az állatok a pénz nem motiválja, de az embert annál inkább. Az állatok viszont az embereket vonzzák, így egy cirkuszi előadás is sokkal látványosabb, ha állatokat is belevonnak. Ha az egy vadállat, még hihetetlenebbnek tűnő. A cirkuszi állatok élete, betanításuk, a gondozásuk nem mindig megfelelő, ezért egyre több országban szabályozták, hogy állatok nem vehetnek rész a műsorszámokban. De nem Oroszország. Példa erre az a cirkusz is, amely nem volt sikeres vállalkozás és az emberekkel dolgozó négy medvét csak úgy magukra hagyták.

Egy járókelő vette észre az állatokat, aki azonnal felvette a kapcsolatot az állatvédőkkel. A parkolóban ugyanis négy, nagyon rossz állapotban lévő medve volt, a gazda persze sehol. Az állatok amellett, hogy éhesek voltak, és emiatt nagyon gyengék, soványak voltak, még betegségben is szenvedtek.

A sorsukra hagyott medvék már fogságban született példányok voltak. Amíg hasznot hoztak gondozták őket, miután becsődölt az üzlet, ők sem kellettek többé.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | anorak.co.uk, peta.org/képek)