Jump to content

Az állatkert a látogatók segítségét kéri

2018. 03. 27. 07:00

Nemrégiben még arról kellett beszámolnunk, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertnek azt a részét a látogatók elől le kellett zárni, hogy az akkor született gorillabébi nyugodt körülmények között tudjon fejlődni. Ma már nevet keresnek neki.

Az állatkert vezetői úgy döntöttek, hogy a nyugalom érdekében kénytelenek lezárni a főemlősök helyét. A nemrég született kis gorilla érdekelte ugyan az embereket, de a gorillák éppúgy védik kicsinyüket, ahogy mi is. Voltak olyan érdeklődők, akik azonban túlságosan nagy zajjal voltak, és a hím gorilla agresszív viselkedését csak még kihívóbbnak találták. A béke és nyugalom érdekében tették ezt.

Most azonban a látogatókat szeretnék az állatkert munkatársai bevonni. A 2017. december 23-án született gorillabébinek keresnek nevet. A bökkenő csak az, hogy a kicsi nemét még nem tudják 100%-ig biztosra. Ahhoz, hogy nevet kaphasson, olyan lehetséges neveket terjesztettek a nagyközönség elé, amely mindkét nem esetében megállja a helyét. Választhatunk az Indigo, az Ithemba és az Ukusinda nevek közül.

Ha valamelyik megtetszett, és szeretnéd, hogy ezen a néven éljen tovább a fiatal gorilla, úgy SZAVAZZ!!!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)