Jump to content

Megmentőjébe kapaszkodva menekült meg a csimpánz

2018. 04. 11. 19:00

Naponta esnek emberek csapdájába vadon élő állatok, csak azért, mert kiirtják természetes élőhelyüket, vagy azért, mert bundája, agyara értékes az ember számára.

Ha nem akarják felhasználni a bőrét vagy az agyarát, akkor viszont illegális állatkereskedők igyekeznek borsos áron megszabadulni az állatoktól.

Ilyen emberek karmai közé került a kölyök csimpánz is. A Kongóban elfogott fiatal csimpánz anyját kiiktatták, durvábban fogalmazva lelőtték azért, hogy a kölykét megszerezhessék. A fiatal állatnak sok megrázkódtatást kellett megélnie, így amikor állatvédők mentek el érte, szinte érezte, hogy jó kezekbe került. Egy mentett állatokkal foglalkozó rehabilitációs központba szállította a pilóta a csimpánzt, aki annyira örült a hozzá hasonló ábrázatú és mozgású embernek, hogy amint beültek a repülőbe, az ölébe mászott. A nagy izgalom miatt szüksége volt egy kis szeretetre.

Nemcsak a pilóta közelében volt biztonságban, hanem a rehabilitációs központban is, ahol fajtársai között nevelkedhet és élhet tovább a Mussa névre keresztelt fiatal csimpánz. Nézzétek, mennyire emberi…

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | instagram.com/képek | youtube.com/videó)