Jump to content

Azért, mert közkedvelt, még lehet bajban

2018. 04. 18. 06:00

A hírnévvel bánni nehéz, akár átok is lehet. Nemcsak az emberek, hanem az állatoki esetében lehet így.

Van olyan személy, aki jól tudja kezelni a hírnevet és/vagy a gazdagságot, de közülük többen elzüllenek, elhagyják magukat, függővé válnak valamilyen tudatmódosító szernek és még sorolhatnánk, hogy mivé válnak emberek. Van, akinek mindehhez hírnév sem kell.

Azt gondolnánk, hogy a népszerű állatok élete jobb, mint azoké, amelyek alig jutnak az ember eszébe, vagy alig tudunk róluk valamit. Csakhogy ez nem így van.

A világ legnagyobb szárazföldi emlőse az elefánt. Állatkertek egyik kedvence, de ugyanígy imádják a látogatók az oroszlánokat, tigriseket, medvéket, jegesmedvéket, orrszarvúakat. A fenséges vadállatokat szívesen jelenítik meg reklámokban, filmekben is, így az emberekben azt a gondolatot ébresztik, hogy ezekből az állatokból a vadonban is sok él.

Tudósok azt szerették volna felmérni, hogy a legkedveltebb vadállatok közül melyek azok, amelyek figurája a legtöbbször előfordul reklámban, újságban, logókon. Nemcsak sokszor használják például az oroszlán figurát, vagy a pandát, hanem a hétköznapi ember úgy gondolja, hogy sok él belőlük. A legtöbben azzal sincsenek tisztában, hogy némelyik állatfaj annak ellenére nagy veszélyben van, hogy annyira közkedvelt az emberek körében.

Az emberekben tudatosítani kell, hogy nem minden az, aminek látszik. Azért, mert egy állatról sok képet látnak, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az állatfaj nincs bajban.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/képek)